Adatbázis utoljára frissítve: 2019. Oct. 23. 06:48
Veszprémi ingatlanok közvetítése
 
Település:
Kategória:
Ár:
Veszprémi ingatlanok keresése
 

Lakjon Veszprémben

A képekre kattintva, azok kinagyíthatók!

Veszprém, a Balatonhoz legközelebb fekvő megyeszékhely!
(Jöjjön, fedezze fel a várost, jöjjön és lakjon Veszprémben!)

 

Valamikor 1723-ban a veszprémi házak eladásához, vételéhez valamint a városban történő letelepedéshez püspöki engedély kellett a korabeli feljegyzések szerint. Ma már szerencsére nem kell ilyen engedély, az ingatlanok szabadon adhatók, vehetők.

Ma a becslések szerint Veszprém városban és a közigazgatásilag hozzá tartozó Bakony-művek lakótelepen, Szabadság-pusztán, Veszprém-Kádártán, Veszprém-Gyulafirátóton valamint a Csatár-hegyen összesen 62851 fő lakik.

 

A város lakásállománya, lakás és ház, beleértve az előbb felsorolt városrészeket is 23544 ingatlan. A város új vezetésében bizakodva, Veszprémben kedvező változások következhetnek be. Jöjjön, ismerje meg a várost, tapasztalja meg Ön is, miért jó itt lakni?

 

A több mint ezeréves Veszprém várost, sokan megyeszékhelynek, a királynék városának, a Bakony fővárosának, egyetemi városnak emlegetik.

 

Veszprém város, a megye székhelye. Igazgatási rangja Megyei Jogú Város. Itt történnek a megye egészét (11 város, 5 nagyközség, 200 község) érintő döntések, intézkedések. A képen látható 1885-1887 évben épült eklektikus épület a Megyeháza. A megyei önkormányzat hivatalos honlapja: www.vpmegye.hu

 

Egyetlen megyeszékhely sincs ennyire közel a Balatonhoz, mint éppen Veszprém. A fennsík ahol a város fekszik a Bakony-hegység, és a balatoni táj találkozik. Ezt a különleges geológiai fekvést, őseink, a honfoglaló Magyarok is észrevették, elsőként Veszprém és környékén telepedtek le, ezt bizonyítják a régészeti leletek. Veszprémnek van ezeréves történelmi múltja, jelene és van jövőképe.

 

A dimbes-dombos város, kb. 12693 hektár területen fekszik, és a vár körül épült fel. A városban állandó légmozgás van, a becslések szerint naponta háromszor cserélődik ki a levegő. A város lakói, a 2002 évi népszámlálás adatai szerinti 62891 fő, a bakonyi erdők oxigéndús, tiszta hegyi levegőjét szívja.

 

Veszprém könnyen megszerethető város. Közkedveltsége egyfelől a város szép természeti fekvéséből és műemlékeinek sokaságából fakad, másfelől az itt lakók hagyományos vendégszeretetéből és kedvességéből.

A város ivóvízhálózata a laza morzsalékos mészkő (dolomit) és mészkőpadok által megszűrt karsztvíz bázisra települt. A lakosság gyakorlatilag minőségi ásványvizet iszik. 

 

A város helyi és távolsági autóbusz közlekedése olyan, hogy a városon belül és kívül mindenhová el lehet jutni. Autóbusz menetrend megtekinthető a www.menetrendek.hu  portálon!

 

A Budapest-Szombathely vasútvonalon elhelyezkedő Veszprémből bárhová elutazhatunk. A menetrend megtekintéséhez kattintson a www.elvira.hu linkre!

 

Veszprém a városi rangját elsősorban a fejlett infrastruktúrájának köszönheti. A főváros után közellátás szempontjából a megyeszékhelyek a legjobban kiépített városok. Veszprémnek van kórháza. A kórház Internetes honlapja a www.vmkorhaz.hu címen érhető el.

 

Van egy fantasztikusan jó könyvtára. A könyvtár szolgáltatásairól további információkat kaphat a www.ekmk.hu portálra kattintva.

 

A városnak vannak színházai. Legrégebbi színház a Petőfi színház. A színházról bővebben a www.petofiszinhaz.hu linkre kattintva tájékozódhat!

   

   

 

A Kittenberger Kálmánról elnevezett Állatkert sok látogatót vonz évente: Bővebb információért kattintson a www.veszpzoo.hu hivatkozásra!

 

A városnak vannak múzeumai. Legjelentősebbek a Laczkó Dezső Múzeum és a Bakonyi-ház, valamint a Vár-múzeum. Amennyiben bővebb információt szeretne a múzeumokról, kattintson az alábbi linkre: www.vmmuzeum.hu 

A városnak vannak filmszínházai is. A város kulturális rendezvényei állandóak. Veszprémben mindig történik valami. A programok megtekinthetők a város honlapján: www.veszprem.hu 

 

A városlakók közellátását, a szinte minden város-részen megtalálható boltokon kívül, bevásárló központok biztosítják. Képviselteti magát a TESCO, LIDL, OBI, SPAR, INTERSPAR, ALDI, PENNY, CBA, PLUS és még sokan mások.

 

A Pannon Egyetemnek a Stadion utcában vannak sportlétesítményei. Veszprémnek van sportcsarnoka is a "Veszprém Aréna". Az Aréna programjairól a www.veszpremarena.hu  portálon tájékozódhat!

 

A városnak vannak nevezetességei, látnivalói. Ezek közül kiemelkedő helyet foglal el a történelmi városrész és a vár. Csak felsorolásszerűen, itt találhatók a legrégebbi épületek: Érseki Palota, Szent Mihály Székesegyház, Gizella Kápolna, Gizella Királyné Múzeum, Piarista templom, Ferences Templom és Kolostor, Szent György Kápolna, stb. Az idelátogató turistákat tourinform iroda segíti. A város nevezetességei a www.veszpreminfo.hu weboldalon is megtekinthetők!

A város híres sétálóutcája a Kossuth Lajos utca. Városképi szempontból jelentősebb épületei fel lettek újítva. A Kossuth Lajos utcáról közelíthetők meg a különböző udvarok (Gizella, Sarolta, stb.).

A levéltár a Török Ignác utcában található. A szolgáltatásokról a www.veml.hu honlapon olvashat!

 

A képeken a Szent Benedek-hegy és a kereszt látható.

A képen a várkapu látszik.

 

Nevezetes házak az egykori pártház ("zöldház") és a "Lordok" háza.

A kép a Városházát ábrázolja.

 

Ha valaki nyitott szemmel jár-kel a városban, szép városrészeket fedezhet fel, mint ezt a képen látható a Séd-patak partján, valamint a Várban.

A kép a völgyhidat (Viadukt) ábrázolja.

 

A képeken a város látható a Tűztoronyból.

 

Veszprém több jól meghatározható városrészből áll. Minden városrészben van óvoda, orvos, gyógyszertár, általános iskola stb. Általános iskolái közül híres a Kossuth Lajos általános iskola, középfokú képzés iskolái közül pedig a Lovassy László gimnázium.

 

Felsőfokú képzés a főiskolákon és a Pannon Egyetemen történik. A Pannon Egyetem Honlapjáról: www.uni-pannon.hu további információkat kaphat az érdeklődő.

 

A dinamikus fejlődés az idegenforgalmi bevételeken kívül az iparnak is köszönhető. A város iparterületein működtetett vállalkozásokból jelentős iparűzési adó folyik be, ezzel hozzájárulva a város működtetéséhez fejlesztéséhez. Ha valaki itt akar dolgozni, és munkát keres, biztosan talál magának.

 

Ebben a modern épülettömbben található az Európa ház.

 

A képen látható épület egy része a Levendula Üzletház. Ebben található a HIRDETŐ ÉS REKLÁMIRODA Kft. is a 7/B épület I emeletén a 8 ajtó alatt. Ügyfélfogadás: előzetes időpont-egyeztetés alapján történik. Időpont-egyeztetés a 06-30-218-0000 telefonszámon!

Az alábbiakban tekintse meg Veszprémről készült bemutató videóinkat is.

Eladó házak Veszprémbeneladó veszprémi lakások, eladó sorházak Veszprémben.  Nyitva vagyunk a hét minden napján, így szombaton és vasárnap is előre egyeztetett időpontban és helyen. Időpont a 06-30-218-0000 telefonszámon egyeztethető.
Veszprémi-ingatlanok.hu elérhetőségek

www.veszpremiingatlanok.com | Adatvédelmi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 2019
A veszpremiingatlanok.com honlapon megjelenő minden kép,- szöveg és információ, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütköző cselekedet, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosítása, elektronikus illetve nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!


Honlapkészítés: Liw Webstudio
Veszprémi ingatlanok főoldal Oldaltérkép