Adatbázis utoljára frissítve: 2017. Jun. 24. 07:49
Veszprémi ingatlanok közvetítése
 
Település:
Kategória:
Ár:
Veszprémi ingatlanok keresése
 

Tanácsok

Ingatlanosként, hogyan választanék Ingatlanközvetítőt? 

(Amit itt, most, Önnek leírok, az a saját véleményem.)

Először is, mint a legtöbb tulajdonos, magam is megpróbálkoznék ingatlanom eladásával. Amennyiben mégsem boldogulnék vele, ingatlanközvetítő segítségét venném igénybe. A rengeteg ingatlanügynök ellenére, úgy vélem, kereskedelmi képviselőnek egy iroda is elegendő,- de az jó legyen.

Igyekeznék megtalálni a legjobbat. Éppen ezért az iroda (többmilliós adásvétel lebonyolításához bizalmas partner) kiválasztását nem bíznám a véletlenre, hiszen egy rossz döntéssel százezreket, esetleg milliókat veszíthetek. Először is azzal kezdeném, hogy eladó ingatlanokat keresgélnék az interneten.

Beírnám pl. a Google (https://www.google.hu/ ) keresőbe: "veszprémi ingatlanok", vagy "eladó veszprémi ingatlanok". Balatoni ingatlan esetében: "balatoni ingatlanok" vagy "eladó balatoni ingatlanok". Vízparti ingatlan esetén azt írnám be: "vízparti ingatlanok".

Megnézném, megjegyezném, melyik portálok bukkantak elő az elsők között - a szponzorált (pénzért megvásárolt) helyek kivételével. Végiglapoznám ezeket a portálokat, megnézném a hirdetéseket. Ebből leszűrném, hogyan dolgoznak leendő partnereim. Felírnám, melyik portálok hirdetései keltették fel a figyelmemet, melyek tetszettek? Így már lesz egy listám.

Megnyitnám a YouTube (https://www.youtube.com/ ) videó megosztót, ide is beírnám a keresőmezőbe ugyanazokat a keresőszavakat, amiket korábban és megjegyezném az első 10 videofilmet, valamint azt, hogy ki készítette azokat? Így lesz egy másik listám is.

Ezt követően felvenném a kapcsolatot a listákon szóba jöhető irodákkal. Megkérdezném, hol van az irodájuk, hol hirdetnek, hány százalék jutalékot számolnak fel, mondják el, mit kapok a pénzemért?

Elkérném tőlük a legsikeresebb 5 referencia-ingatlanjukat, - ha hozzájárulnak, a korábbi Megbízóik nevével, telefonszámával -, hogy megkérdezhessem tőlük, mennyire voltak az irodával megelégedve?

Kérnék előzetesen egy szerződéstervezetet is, amit otthon, nyugodt körülmények között elolvasnék vagy ügyvédemmel átbeszélnék. Ha erre nem kapnék lehetőséget, odébbállnék.

Közben leinformálnám a Céget, érdeklődnék a Cégbíróságon vagy az Önkormányzatnál. Megkérdezném az iroda környezetében élőket, mit hallani róluk?

Ha ez a része rendben lenne a dolgoknak, akkor minden elkötelezettség nélkül, felkeresném az irodákat. Figyelném, hogyan fogadnak, mennyire szimpatikusak a bent ülők. Vennék-e tőlük akár egy skatulya gyufát is?

Az iroda megjelenése, felszereltsége, hangulata is sok mindent elárul a cégről. A beszélgetés során kérdéseket tennék fel: hogyan, mióta működnek, mire számíthatok, milyen a kereslet, a kínálat? Figyelném válaszaikat, mennyire készségesek, türelmesek-e velem, érzem-e azt, hogy őszintén tenni akarnak valamit.

A látottakból, hallottakból megpróbálnám megállapítani, értenek-e a szakmájukhoz, mennyire felkészültek a dolgozók? Nem hinnék az ingatlaniroda olyan ígéretének, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen! „Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen – az, sajnos többnyire – az is”.

Nem fogadnék el szóbeli ígéretet sem az irodáktól. Teljesíthetetlen ígéretekből tele van a padlás. Ha valamelyik azt ígérné, hogy máris Vevője van az ingatlanomra, vagy egy hónap alatt eladja az ingatlant, írást kérnék róla, hogy utólag számon lehessen kérni rajta.

Nem bíznék meg olyan ingatlanost sem, akin nem látom, hogy személyesen is érdekli a munka, és azonosulni tud ingatlanommal.

Nem részesíteném előnyben azt az irodát sem, amelyik fűt-fát megígér, kikiáltja magát a legjobbnak, legprofibbnak, kérkedik, hogy ennyi meg annyi ingatlant eladott (eladni csak a tulajdonos tud) és látszik rajta, hogy csak a pénzért dolgozik. Aki ezt a szakmát csak a pénzért csinálja, az nem való ide.

Meghallgatnék mindenkit, majd azokkal az irodákkal, akik fent maradtak a rostán, leszerződnék. Elveim között az is szerepel, hogy „egy munka, addig munka, amíg ellenőrzött”.

Barátnőim egyikével - mint lehetséges vásárlóval - felhívatnám a megbízott irodákat, érdeklődjön az ingatlanom felől. Közben megkérném, ugyan hangosítsa már ki a telefont, hadd halljam én is, miket mondanak, vagy miket nem mondanak az ingatlanomról, mennyire képviselik érdekeimet az irodák? Ha ezek után mégis az derülne ki, hogy rosszul döntöttem, mindenre szoktam megoldást találni…

Lőkös Gáborné (Erika) Az „ELADÓ HÁZAK” Kft. ügyvezetője

Eladó veszprémi ingatlanok, lakások, házak, telkek, egyéb ingatlanok közvetítése Veszprémben, Veszprém környékén. Folyamatosan keresek-kínálok vevőim részére eladó veszprémi ingatlanokat, lakásokat, házakat. Nyitva vagyok minden nap, így szombaton és vasárnap is előre egyeztetett időpontban. Időpont a 06-30-218-0000 telefonszámon egyeztethető. 

Veszprémi-ingatlanok.hu elérhetőségek

www.veszpremiingatlanok.com | Minden jog fenntartva! © 2017
A veszpremiingatlanok.com honlapon megjelenő minden kép,- szöveg és információ, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütköző cselekedet, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosítása, elektronikus illetve nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!


Honlapkészítés: Liw Webstudio
Veszprémi ingatlanok főoldal Oldaltérkép